knjizara.com
Misli o fudbalu

Aleksandar Blatnik, Vladimir Stanković (autor)

Misli o fudbalu
rasprodato

Mundijal je, vreme je za fudbal, ali i za „Misli o fudbalu“. Jedinstvena kombinacija izreka o fudbalu i karikatura na temu najpopularnijeg sporta. Knjigu potpisuju naš poznati novinar Vladimir Stanković i čuveni niški karikaturista i slikar Aleksandar Blatnik. Stanković je, kako sam kaže u uvodu, samo bio „selektor“ zanimljivih izjava o fudbalu koje su fudbaleri, treneri, novinari, sudije, navijači izrekli u raznim prilikama. Knjiga sadrži oko 650 „fudbalskih sentenci“, podeljenih u više tematskih blokova. Ispod svake stoji im

e autora, a najzastupljeniji su Bil Šenkli, Horhe Valdano, Karlos Bilardo, Erik Kantona, Vujadin Boškov, Maradona, Johan Krojf, Džordž Best, Džon Tošak, Aleks Ferguson...

Izreke su jezgrovite, efektne, duhovite, poučne, ironične, filozofske, cinične, smešne, zabavne, prepotentne... Evo samo nekoliko primera:
„Fudbal okuplja dve vrste muškaraca. One koji nemaju devojke i one koji imaju žene.“ (Duško Radović)
„O sudiji su podeljena mišljenja. Jedni mu spominju oca, drugi majku.“ (Hose Maria Garsija, španski radio-reporter)
„Fudbal nije pitanje života ili smrti već mnogo više od toga.“ (Bil Šenkli, bivši trener Liverpula)
„Gol ne daje igrač nego igra.“ (Luka Kaliterna, osnivač Hajduka)
„Treneri su kao mini-suknje, jedne godine u modi druge u ormanu.“ (Vujadin Boškov)
Poseban šarm knjizi daju karikature Aleksandra Blatnika, dobitnika mnogih nagrada, medju njima i najprestižnije – „Pjer“.
Prava knjiga u pravo vreme, kao dopuna Mundijalu u Brazilu. Knjiga koja će vas nasmejati i zabaviti, ali i naterati da mislite o fudbalu i životu uopšte jer mnoge izreke zapisane u ovoj knjizi iznoseći suštinu najpopularnije igre na svetu zapravo filozofski govore o životu samom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fudbal
Ostali naslovi iz oblasti: Sport

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 200 str.; 978-86-89235-06-7;