knjizara.com
Minhauzenov princip
kako se sopstvenim snagama iščupati iz bedaka

Marko fon Minhauzen (autor)

Minhauzenov princip
866 din
U korpu

Ime obavezuje: Marko baron fon Minhauzen pokazuje, prema staroj dobroj porodičnoj tradiciji, kako možemo da uspemo da se ščepamo za sopstveni perčin i iščupamo iz bedaka – kao svojevrsno legendarni baron.
Unutrašnji bedak predstavlja naša negativna osećanja i misli. Taj bedak smo sami sebi stvorili. U stvari, retko kad su spoljašnje okolnosti te koje nas čine nesrećnima.
Marko baron fon Minhauzen Vas savetuje svojim uspešno isprobanim „strategijama perčina“ kako da se oslobodite privatnog i poslovnog bedaka: odmah primenjive duhovito prikazane metode bazirane na dugogodišnjem iskustvu. Za sve one koji sebi žele lagodniji život.
Uvek postoje dva „šr

afa“ koja možemo okretati da bi se oslobodili bedaka i nešto promenili: spoljašnji i unutrašnji.
Ponekad je ipak odlučujuće promeniti unutrašnje uređenje“. Kada nas uhvate ljutnja ili bes, frustracija, tuga ili bol, nemoć ili nedostatak hrabrosti, razočaranje ili panika, ponekad je sasvim dovoljno promeniti ugao gledanja i suočiti se sa stvarima drugačijim stavom i pažnjom. Okretati taj „šraf“ je po pravilu suštinski efektnije. Za to nam Marko fon Minhauzen nudi deset „strategija perčina“ da bi svoj život mogli ponovo dovesti u red.
Dragocen iskustva i savtei popularnog trenera i predavača na temu motivacije, menadžmenta ličnosti i ravnoteže između posla i života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 174 str.; 978-86-515-0770-3;