knjizara.com
Metrike marketing
rasprodato

Metrike marketinga, drugo izdanje, je sveobuhvatan vodič kroz najvažnije metrike marketinga danas. U ovom detaljnom i značajno proširenom izdanju, četiri vodeća marketinška istraživača pokazuju kako tačno treba odabrati prave metrike za svaki izazov.
Autori nam pokazuju kako koristiti marketinške nadzorne ploče u svrhu uvida u tržišnu dinamiku iz različitih gledišta, uz maksimalnu tačnost, i „triangulaciju” podataka i informacija, da bi se dobila optimalna rešenja. Otkrićete metrike vel

ike vrednosti za gotovo svaki aspekt marketinga: promotivnu strategiju, oglašavanje i distribuciju, percepciju kupaca, tržišni udeo, snagu konkurenata, maržu i određivanje cena, proizvode i portfelje, profitabilnost poslovanja s klijentima, prodajno osoblje i kanale, i drugog.
Ova nagrađivana knjiga će vam pokazati kako možete da primenite ispravne metrike za sva svoja ulaganja u marketing, kako da dobijete precizne odgovore i iskoristite ih kako biste sistemski poboljšali svoj ROI.
Pronaćićete praktične, ažurirane tehnike merenja svega od kapitala marke do društvenih medija, marketinškog udela i angažmana na webu. Za svaku metriku, autori nude pozitivnu i negativnu stranu, kao i kompromise između raznih mogućnosti – i na taj način vam pomažu da shvatite šta te brojke zaista znače. Naučićete kako da oblikujete i tumačite marketinšku nadzornu ploču u svrhu otkrivanja nadolazećih prilika i rizika i kako da koristite moćne nove tehnike modelovanja u svrhu optimizacije svake odluke koju donesete. U ovom, drugom, izdanju autori su proširili svoj tretman društvenog marketinga, metrika weba i kapitala marke. Oni će takođe čitaocima pružiti uvid u nove sisteme za primenu marketinških metrika u modele i nadzorne ploče koje prevode brojke u alat menadžmenta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Prodaja
Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: Mate; 2014; Broširani povez; latinica; 22 cm; 440 str.; 978-953-246-136-7;