knjizara.com
Mesečevi vrtovi - Pripovest iz Malaške knjige Palih 1

Stiven Erikson (autor)

Mesečevi vrtovi - Pripovest iz Malaške knjige Palih 1
rasprodato

Malaško carstvo ključa od nezadovoljstva. Zemlja je potpuno opustošena beskrajnim ratovima, unutrašnjim previranjima i krvavim sukobima sa strašnim Anomanderom Rejkom, gospodarom Mesečeve ikre, i njegovim Tiste Andijima. Čak su i carske legije željne predaha posle dugogodišnjeg krvoprolića. Uprkos svemu ovome, carica Lasin nastavlja apsolutističku vladavinu uz pomoć svojih strašnih ubica, poznatih kao Kandže.

Za narednika Vrana i njegov odred Spaljivača mostova, kao i za Tetersejl, preživelu čarobnicu Druge legije, vreme posle opsade Bleda trebalo je biti posvećeno oplakivanju mrtvih. S druge strane, D

arudžistan, poslednji od Slobodnih gradova Dženabakisa, još nije pao, ali su njegove moćne zidine sada privukle Lasinin krvoločni pogled.

Međutim, ispostaviće se da Carstvo nije jedini učesnik u ovoj velikoj igri. Mračne, zlokobne sile se uveliko okupljaju, a čak i bogovi razmišljaju o svom sledećem potezu.

Odlično osmišljen i sveobuhvatno napisan, roman Mesečevi vrtovi, očaravajuće uzbudljiv prvenac izuzetnog autora, spada u sam vrh epske fantastike.


Stiven Erikson je izuzetan pisac. Mesečeve vrtove sam čitao s velikim uživanjem, a sada, kada sam stigao do kraja, prosto ne mogu da odlučim jesam li više uživao u čudesnom i zlokobnom svetu Malaza i Dženabakisa, čitavom nizu odlično oslikanih likova ili u razvoju priče s raspletom poput rafalne paljbe. Najiskrenije svima savetujem da nagrade sebe Mesečevim vrtovima, a Stivenu Eriksonu sebično poručujem da piše brže.

Stiven R. Donaldson

„Erikson je izuzetan pisac. Nagradite sebe ovom knjigom.“
Stiven R. Donaldson

Jedan od najvećih i najambicioznijih romana epske fantastike našeg vremena.

„Izuzetan prvenac [...] s potencijalom da postane najbolje delo u karijeri.“
Nil Volš, www.sfsite.com

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 630 str.; 978-86-521-0187-0;