knjizara.com
Marko Mrnjavčević
Nepriznati srpski kralj

Nikola Moravčević (autor)

Marko Mrnjavčević
765 din
Stara cena: 957 din
U korpu

Novi istorijski roman Nikole Moravčevića Marko Mrnjavčević u središte svoje pažnje postavlja neobičnu ličnost srpske istorije koja je neuporedivo poznatija po svojoj epskoj dimenziji.
Predstavljajući Marka Mrnjavčevića kao nepriznatog srpskog kralja, odbačenog od vlastele svoga vremena, pritisnutog maričkom tragedijom u kojoj je stradao njegov otac i nestala moć njegove feudalne oblasti, da bi potom bio prisiljen da postane turski vazal, Nikola Moravčević sugestivno oblikuje priču u kojoj pratimo jedno uskomešano istorijsko doba i jednog junaka koji će kasnije postati legendarni Marko Kraljević.
Otuda se u Morav

čevićevom romanu ukazuje istorijski Marko Mrnjavčević, pa utoliko i razumljiviji savremenim čitaocima i čak uzbudljiviji kao akter događaja u kojima su se pomešali istorija i njegova lična sudbina.
Razdvajajući istoriju i mit, činjenice i epsko predstavljanje istorijskih ličnosti, Nikola Moravčević je napisao uzbudljiv i utemeljen istorijski roman u kome vidimo pravog Marka Mrnjavčevića, čoveka od krvi i mesa, od istorijske uloge i lične drame.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Arhipelag; 2016; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 245 str.; 978-86-523-0191-1;