knjizara.com
Marketing usluga

Saša Veljković (autor)

Marketing usluga
4200 din
U korpu

Marketing je poslovna disciplina orijentisana ka praksi, i od posebnog je značaja za poslovanje organizacija u tržišnoj privredi a naročito u savremenim uslovima globalizacije tržišta i jake konkurencije u svim aspektima poslovanja, što je karakteristično i za tržište Republike Srbije.

Razvojem privrede i društva dolazi do ekspanzije uslužnog sektora, tako da je on postao dominantna snaga u razvijenim zemljama. Zbog značaja uslužnih delatnosti za nacionalnu ekonomiju, ali i zbog specifičnosti usluga i poslovanja u uslužnim delatnostima, marketing usluga je posebno područje primene marketinga koje zahteva samim tim i poseban pristup.

Cilj knji

ge Marketing usluga je da čitaoce uputi u specifičnosti primene marketinga u rastućem sektoru usluga, i ukaže im na koje načine da u praksi uspešno primenjuju marketinšku filozofiju razmišljanja i poslovanja u ovoj oblasti. Pisana jednostavnim i razumljivim jezikom, strukturirana na način da pokaže i teoretske koncepcije, ali pre svega praktičnu primenu, veoma je korisna za sve one koji rade u uslužnom sektoru ili se obučavaju za poslove iz oblasti marketinga.

U knjizi je dato 30 zaokruženih poslovnih primera iz najbolje inostrane i domaće prakse uslužnih kompanija, i to na početku i kraju svakog poglavlja, kao i više desetina ilustracija u samom tekstu, koje pomažu čitaocu da bolje razume i prati materiju. Veliki broj ovih primera nastao je kao plod konsultantske aktivnosti i praćenja tržišta usluga u Srbiji od strane samog autora. Svako poglavlje ima ciljeve, rezime, pitanja za diskusiju, ključne pojmove i korisne adrese na internentu, što sve treba dodatno da olakša čitanje i razumevanje knjige “Marketing usluga”.

Zato, ukoliko ste u bankarstvu, osiguranju, konsultantskoj kući, veledrogeriji, maloprodajnom lancu, telekomunikacijama, hotelijerstvu, ugostiteljstvu, obrazovanju ili nekoj od drugih rastućih oblasti uslužnog biznisa, naći ćete obilje interesantnih primera, ali i zaokružen koncept marketinškog poslovanja i razmišljanja u sektoru usluga.
Primenom stečenih znanja promenićete pogled na svoj uslužni biznis i pokrenuti stvari na bolje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Uslužne delatnosti , Distribucija
Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 470 str.; 978-86-403-1554-8;