knjizara.com
Majstor obmane

Rafael Kardeti (autor)

Majstor obmane
rasprodato

U Parizu je otvorena izložba skulptura pod nazivom Ars Mortis, događaj koji je odmah izazvao burne reakcije javnosti: autor je umetnik kojeg ne interesuje drvo ili kamen, već za svoja dela koristi isključivo ljudsko telo i dušu.
Valentina, mlada i talentovana restauratorka, sedi očajna nad remek-delom falsifikatora, imitacijom gvaša čuvenog Marka Šagala, pokušavajući da nađe barem naznaku dokaza da je ovo delo kopija. Gvaš je kupio njen šef, Elijas Stern, jedan od najozloglašenijih trgovaca umetninama, i to za milion evra na spektakularnoj aukciji i time izazvao pravi skandal.
Mobilni telefon je zavibrirao, skrenuvši joj pažnju s posla. Njena prijatelji

ca Židit zove je da joj kaže neverovatnu vest: pronašla je svog muža, koji je nestao pre devet godina. I to upravo na neobičnoj izložbi, među izloženim telima, u položaju koji je bio savršena imitacija Mikelanđelovog Davida.
Da li su slučaj genijalnog falsifikata i neočekivano otkriće nestalog čoveka tesno povezani? Na vama je da otkrijete u ovom nesvakidašnjem i uzbudljivom trileru koji će u vama probuditi želju da zakoračite na mračnu stranu umetnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 269 str.; 978-86-10-00538-7;