knjizara.com
Magični kovčeg bajki
klasične svetske bajke u novom ruhu

Magični kovčeg bajki
rasprodato

Četrnaest najpoznatijih ostrvskih pisaca za decu, među kojima je i legendarni autor fantastike Filip Pulman, čitaocima će ponuditi svoju interpretaciju tradicionalnih priča i basni.
Kakva čudesa krije dvorac dvanaest sestara i zašto je jedna obična salata odredila Motovilkinu sudbinu? Šta biva kada se raspukne ogledalo koje iskrivljuje stvarnost i njegove krhotine se zariju u dečje srce? Kakva stvorenja žive u magičnim šumama i zašto najmlađi brat ima krilo labuda? samo su neka o

d sijaset sličnih pitanja na koja pored Pulmana svoje odgovore daju Džeklin Vilson, Majkl Morpurgo, Melori Blekmen, En Fajn, Adel Žera, Suzan Gejts, Džilijan Gros, Herijeta Brenfort, Melori Blekmen, Berli Doerti, Linda Njuberi, Alan Garner, Toni Miton i Kit Rajt.

Poučne priče pisane za decu i odrasle odvešće svoje čitaoce u svet bajki u kome se nalaze kućice od svakojakih slatkiša i začarani zamkovi, svet koji nastanjuju prinčevi, princeze, zle maćehe i dobre vile, životinje koje govore i nestašna šumska stvorenja, ali sve vreme podsećaće i na vrednosti prigušene savremenim načinom života, kao što su vrednosti iskrene ljubavi i prijateljstva, velikodušnosti, ljubaznosti, požrtvovanosti, poštenja, marljivosti, plemenitosti.

Naslovnu ilustraciju za srpsko izdanje knjige „Magični kovčeg bajki“ uradio je Stevo Mandić, a ilustracije priča potpisuje Marija Jevtić.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Bajke
Ostali naslovi iz oblasti: Bajke

Izdavač: Propolis Books; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 222 str.; 978-86-87045-87-3;