knjizara.com
Lovci na vetar

Dragan Antonijević (autor)

Lovci na vetar
rasprodato

Ova priča je verovatno trebalo da bude napisana mnogo ranije, ali ”bolje ikad nego nikad”. Početa je u rukopisu 1998. godine, za vreme čuvenih restrikcija struje u Beogradu, uz dve sveće i čašu pića, a završava, konačno, tek sada 2008, punih dvadeset godina od mog prvog ”jedrenja”. Nadam se da usput nije puno toga zagubljeno, zaboravljeno i ovde naopako prikazano.
Priča o prve četiri godine moga ”jedrenja” i mornarskog naukovanja, od 1988. do 1991. godine, o jednom vremenu, društvu, generaciji i ponajviše MORU, a na kraju, verovatno ”najboljim godinama naših života”. Može da se čita kao DNEVNIK, P

UTOPISNA REPORTAŽA ili neobičan PRIRUČNIK O JEDRENJU I MORE-PLOVSTVU, doživljena i napisana iz dana u dan, u prvom licu i kroz lično iskustvo.
Materijal za rekonstrukciju ispričanog vremena i događaja su video snimci i fotografije sa tih ”jedrenja”, a najviše moja velika ljubav prema tome i iz toga prizvano pamćenje.
Nadam se da će je voleti sami učesnici opisanih događaja, čitati zaljubljenici u more, a možda i neki novi i stari jedriličari. Ovim želim i da se zahvalim svima koji su u priči pomenuti i svima onima koji su mi pomogli, na bilo koji način, da ovu priču ispričam. Oni kojima se učini da nisu u najlepšem svetlu prikazani, ili da im se nisam dovoljno zahvalio, neka praštaju. Trudio sam se da u priči budem objektivan, koliko god je to moguće iz ličnog ugla sećanja i da, ovim, zahvalim, koliko god to bila skromna ”količina” zahvaljivanja.

"88-"89-"90-"91 : Split, Brač, Vodnjak veli, Vis, Biševo, Palmižana, Šolta, Murter, Brnjak veliki i mali, Kakan, Ravni Žakan, Lavsa, Dugi otok, Žut, Primošten, Šćedro, Korčula, Mljet, Lastovo, Iž, Ist, Molat, Lošinj, Susak, Unije, Medulin, Olib, Piškera, Kaprije, Kalamaki, Anavisu, Kea, Siros, Paros, Ios, Santorini, Folegandros, Sifnos, Serifos, Hidra, Egina

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Brodarstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Botomex; 2015; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 261 str.; 978-86-904395-2-2;