knjizara.com
Ljudsko telo

Paolo Đordano (autor)

Ljudsko telo
rasprodato

Onaj ko veruje u Vojsku neka se ne plaši da neće uspeti, neka se ne plaši bola, smrti ili obeščašćenja, jer su bol, mrt i obeščašćenje sredstva kojima se Vojska služi tobom.
Omeđeni bedemima od peska, iznureni od vrućine, čamotinje i zebnje pred pretnjom koja iz dana deluje sve nestvarnije, vojnici u isturenoj operativnoj bazi u Avganistanu vode spostvene porodične i ljubavne bitke, produbljuju prijateljstva ali i sukobe. Noću, pred san, zatiču ih uspomene, napabirčeni delići ostavljenih života od kojih su neki pobegli, dok drugi čeznu da im se vrate.
U mukloj tišini pu

stinje koja je progutala poslednje sećanje na šumove iz njihovog zavičaja, ostaju samo zvuci sopstvenih tela; ravnomerno disanje, otkucaji srca, damari u slepoočnicama. I gotovo detinja želja za igrom kojom odagnavaju strah. A onda ih naokolo banalna odluka jednog nepoznatog čoveka gurne u ponor pakla i natera, sve njih, i one kojima je vojska život i one koji su joj se priključili skrivajući se od života, da konačno otkriju od čega su sazdani.
Priča zbog koje ćete se zgrcnuti od smeha ali i do srži potresti baš kada se najmanje nadate.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 307 str.; 978-86-505-2335-3;