knjizara.com
Ljubavi srpskih vladara i političara

Radoš Ljušić (autor)

Ljubavi srpskih vladara i političara
rasprodato

Ljubavi srpskih vladara i političara je štivo koje se čita naiskap, sa prijatnom neizvesnošću i načinom na koji se prate najbolja izdanja tzv. lepe književnosti, kada se sa nestrpljenjem očekuje sadržaj stranica koje slede.U ovoj knjizi ništa nije izmišljeno, a sve je istinito u meri u kojoj povesnik može, zahvaljujući izvorima, da dođe do istine, pod uslovom da izvori iznose istinu, a ne neku dobro osmišljenu intrigu, bez kojih je teško zamisliti mnoge ljubavne avanture.

"Prof. Radoš Ljušić spada u red onih naših malobrojnih istoričara koji se već duže vreme bavi istorijom srpskih dinastija. Rukopis Radoša ljušića

prilagođen je širem krugu čitalaca ne samo načinom izlaganja već i izborom ilustrovanog materijala. Sve ličnosti i događaji propraćeni su odgovarajućim fotografijama po kojima je ovaj rukopis jedinstven jer sadrži retko korišćene ili neobjavljivane ilustracije. Ovaj tekst pisan je bez emocija, bez mržnje i ljubavi, sa željom da se na nivou naučno proverenih činjenica saopšti istina..."
Iz recenzije Vasilija Krestića

Ovo je knjiga o suprugama i milosnicama srpskih vladara, političara i običnih ljudi. Najviše prostora posvećeno je knezu Milošu, a zatim knezu Mihailu, kralju Milanu, kralju Aleksandru i kralju Nikoli, njihovim suprugama i njihovim ljubavnicama.
Orođavanje dinastija, rodoskvrne veze, ljubavne avanture, ubistva iz očajanja, ženidbe i udaje na Beogradskom i Cetinjskom dvoru, društvena zbivanja, igre, polne bolesti i mnoga druga zbivanja u srpskom društvu predmet su autorovih istraživanja u meri u kojoj se mogao neopterećeno pratiti osnovni tok zbivanja određen naslovom knjige.
U ovoj knjizi ništa nije izmišljeno, a sve je istinito u meri u kojoj povesnik može, zahvaljujući izvorima, da dođe do istine, pod uslovom da izvori iznose istinu a ne neku dobro osmišljenju intrigu, bez kojih je teško zamisliti mnoge ljubavne avanture. Ipak, najveća prepreka da se dođe do pouzdanih saznanja jeste težnja učesnika da budu tajanstveni i da skriju svoj intimni život od budnih očiju onih koji su sami preuzeli na sebe obavezu da uveseljavaju društvo i istinama i intrigama. U ovoj knjizi ništa nije izmišljeno, a istinito je iu onoj meri u kojoj povesnik može, zahvaljujući izvorima, da dođe do istine i to pod uslovom da izvori iznose istinu a ne intrigu, bz kojih je teško zamisliti ljubavne avanture. Ova zanimljiva tema o intimnom životu naših predaka obrađuje život kralja Aleksandra i kraljice Drage, ljubav vladike Petra II, priče o kralju MIlanu i kralju Nikoli...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vladari , Srbija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Narodna knjiga - Alfa; 2001; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 262 str.;