knjizara.com
Ljubav sama

Lorans Plazne (autor)

Ljubav sama
rasprodato

Snažna i upečatljiva priča, u kojoj se Lorans Plazne oslanja na tradiciju najboljih dela klasične francuske književnosti, o dvoje ljubavnika što u dihotomijama svog teškog odnosa i neretko tragičnih životnih odluka proživljavaju trenutke najveće strasti i intelektualne ispunjenosti, ali i upadaju u ponor požude, opsesivnosti i ludila.

Ispisujući delikatnim i istančanim stilom ovu uznemirujuću ljubavnu priču, autorka kroz koncizne pasaže i retke, kratke replike dočarava jednu svevremenu temu u jakim konstrastima i sugestivnim valerima.

Za roman Ljubav sama Lorans Plazne je dobila uglednu Evropsku nagradu za književnost.

„Požuda gos

podina De Ramona bila je očajnička, puna teskobe i bola. Njegovi su se prsti sudarali s kopčama i svim komadima odeće gospođice D’Albreht koji su mu skrivali boju njene kože. Pošto mu je pomagala u toj hitnji, jednostavnost s kojom je to činila kako bi se otresla tih prepreka raspaljivala je njegovo uzbuđenje. Gospodin De Ramon je u njoj osećao nestrpljenje da se dâ, da ga preduhitri, nestrpljenje koje se pridruživalo njegovoj sopstvenoj teskobi zbog toga hoće li se njih dvoje naći. Našli bi se.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Heliks; 2. izdanje, 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 143 str.; 978-86-86059-67-3;