knjizara.com
Linux - priručnik za administratore

Adam Bogs, Ned McClain, Matt Crosby, Evi Nemeth, Garth Snyder, Trenth Hein (autor)

Linux - priručnik za administratore
1900 din
U korpu

Kako Linux osvaja poslovna okruženja, administratori mreža sve češće traže knjigu koja će ponuditi odgovore na izazove njihovog složenog i uzbudljivog posla. Knjiga Linux: priručnik za administratore napisana je baš za takve čitaoce. Ona će poslužiti kao koristan vodič administratorima koji se tek uče poslu, ali i kao merodavan referentni priručnik za profesionalce. Služeći se prak

tičnim pristupom već primenjenim u njihovoj priznatoj knjizi Unix System Administration Handbook, autori opisuju svaki aspekt administriranja sistema u tri glavne distribucije Linuxa:

- Red Hat Linux
- SuSE Linux
- Debian GNU/Linux

Prepuna anegdota i teško stečenih iskustava, ova knjiga prikazuje kako se Linux ponaša u realnom svetu, a ne kako bi se mogao ponašati u idealnom okruženju. Detaljno su opisane najteže operacije, uključujući konfigurisanje DNS sistema, rad u mreži, podešavanje Sendmaila, upravljanje bezbednošću, prevođenje jezgra operativnog sistema, analizu performansi i usmeravanje na mreži. Mnogi primeri iz stvarnog života pomoći će administratorima da naprave sistem koji će dobro raditi i onda kada se njihov obim posla proširi.


Ostali naslovi iz oblasti: Operativni sistemi

Izdavač: Mikro knjiga; 2004; Broširani povez; latinica; 24 cm; 848 str.; 86-7555-231-9;