knjizara.com
Limarski radovi
konstruisanje i krojenje oblika od lima, alati, spojevi i veze, izvođenje limarskih radova

Stevan Krunić, Jelena Krunić (autor)

Limarski radovi
1100 din
U korpu

Treće obnovljeno izdanje knjige LIMARSKI RADOVI, kao što sam naslov govori, odnosi se na limarske radove u oblasti industrije, građevinarstva, zanata i samostalne delatnosti. Da bi tematika predstavljala zaokruženu celinu prikazani su osnovni materijali za limarske radove, alati i mašine, kao i tehnologija projektovanja, krojenja i montaže pojedinih složenih elemenata.
Najviše pažnje posvećeno je konstrukcijama i predmetima od lima i to njihovom projektovanju preko izrade razvijenih mreža omotača, sa presecima i bez njih. U knjizi su

navedena pojedina geometrijska tela i konstruktivni postupak, takođe je pokazano kako se izvodi i neka posebna planimetrijska konstrukcija neophodna za realizaciju osnovnog postupka (npr. konstrukcija petougla, ovala, itd.).
Pokrivanje krovova limom i opšivanja građevinskih elemenata sa ciljem zaštite od atmosferskih uticaja poglavlje je koje je namenjeno i profesionalnim izvođačima i amaterima.
Zavarivanje, lemljenje, lepljenje, zakivanje i pertlovanje, tehnološki postupci povezivanja elemenata od lima obrađeni su u obimu koji je potreban i dovoljan za eventualne limarske radove po sistemu “uradi sam”.
Stoga, toplo preporučujemo ovu knjigu kako građevincima, zanatlijama tako i mašincima koji se bave instalacijama klima sistema i industrijskih postrojenja.


Ostali naslovi iz oblasti: Primenjene nauke

Izdavač: AGM knjiga; 3. izdanje, 2012; Broširani povez; latinica; 24 cm; 192 str.; 978-86-86363-06-0;