knjizara.com
Let"s dance
nove metode u plesnoj pedagogiji

Aleksandar Josipović (autor)

Let"s dance
rasprodato

Ovo delo ima za cilj da predstavi spektar autorovog pedagoškog rada iz oblasti plesa i pokreta. Aleksandar Josipović započinje svoju knjigu predstavljanjem osnovne strukture razvoja plesa, a potom nastavlja da ukazuje na interakciju plesne pedagogije s drugim umetnostima, što je odlika savremenog doba.
U sjajnoj knjizi Aleksandra Josipovića nije prikazan samo stav i refleksija profesionalnog plesača već i usredsređenost kako na početnike, tako i na studente i učitelje. To je sja

jna osnova za obuku instruktora, učitelja plesa, plesača i svih onih koji se bave „telom i pokretom“ iz različitih aspekata, s jednostavnošću i preciznošću postavljenih ciljeva i svih veština, koje su neophodne kako bi učenik napredovao.
To je jedna od onih retkih akademskih publikacija koja će sigurno podsticati na diskusiju u učionici. Bez obzira na to da li se bavite učenjem plesa i /ili plesnom pedagogijom, ovo delo će vam pružiti korisne informacije. Građa je veoma razložno predstavljena (sa fotografijama i dijagramima) i jasnom idejom, što po svojim osobinama doprinosi čitanju i olakšava učenje plesa i plesne pedagogije.
Knjiga predstavlja i promoviše savremenu edukaciju, pedagoške metode dostupne svima, od roditelja, učitelja plesa i instruktora, ali i osnovu za razmenu ideja, usavršavanje i podsticaj za neprestano napredovanje! Laka za praćenje i čitanje, ilustrovana fotografijama i dijagramima, Josipovićeva knjiga dokazuje da je od neprocenjive vrednosti i za nastavnike i učenike u svim oblastima / stilovima plesa.
Širokog raspona i provokativnog uvoda, knjiga je podjednako značajna za umetnike i studente, kao i profesore iz scenske / izvođačke umetnosti – plesa. Vredna pažnje i kupovine.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Koreografija , Ples
Ostali naslovi iz oblasti: Balet

Izdavač: Utopija; 2011; latinica; 25 cm; 214 str.; 978-86-85129-84-1;