knjizara.com
Lepljivi listići
misli bez reda i obzira

Mihail Epštejn (autor)

Lepljivi listići
rasprodato

Lepljivi listići predstavljaju kolekciju mikroeseja - filozofskih ali i intimnih zapisa o životu, jeziku, ljubavi, Bogu i ljudima koje je Epštejn prikupljao tokom proteklih 30 godina. Na pola puta između eseja i aforizama, listići se mogu shvatiti kao kratke beleške, ali i kao prolećno lišće, zametak misli, još uvek lepljiv od smole, kako sugeriše autor. Šuma reči, u čijem se prijatnom hladu odmara čitalac tokom 144 neradna dana koje je autorzamislio za čitanje ovih zabeleški, razlistava se u živu intelektualnu igru koja na mnoge načine može da inspiriše.

Šta je biblio

melanholija, a šta živoumlje, ko su vilkonjmravi i šta znači biti nedoljubljen, samo su neka od pitanja koja pokreće Epštejnov čudesni mehanizam stvaranja reči kroz filozofsku igru.

Oneobičenost i lepota sveta Lepljivih listića ogleda se u njihovoj iskrenosti, neposrednom i intimnom tonu kojim se pristupa „velikim itemama“ i dirljivim pokušajima da se makrokosmos oličen u večnim preispitivanjima uma dodirne s mikrokosmosom - kratkoj refleksiji na lepljivom listiću koja uprkos svim ljudskim naporima ostaje trošna i prolazna.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Dereta; 2015; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 225 str.; 978-86-7346-985-0;