knjizara.com
Leon i Luiz

Aleks Kapi (autor)

Leon i Luiz
rasprodato

Aleks Kapi s čudesnom lakoćom i velikom unutrašnjom snagom priča o ljubavi u veku ratova, o jednom paru koji se na bajkovit način suprotstavlja vremenu, drži se svoje ljubavi suprotno svim konvencijama i vodi svojevoljan, katkad nečuveno čudan, ali istovremeno i skriven i opštepoznat dvostruki život. Leon i Luiz su nezaboravan par savremene nemačke književnosti.
„U vreme kada je upoznao Luiz Žanvije, moj deda je imao sedamnaest godina. Rado ga zamišljam kako kao sasvim mlad, u proleće 1918. u Šerburu, na bicikl privezuje kofer od ojačanog kartona i zauvek napušta kuću svoga oca.“ Tako Aleks Kapi započinje ljubavnu priču, koja se završava tek 16. aprila 1986. godine opelom za Leona Le

Gala u Notr Damu. Kao zagonetni svedok prošlosti, toga jutra se pojavljuje sićušna sedokosa dama, koja se odlučnim korakom probija pored članova porodice do otvorenog kovčega. Dvoje mladih zaljubili su se na atlantskoj obali tokom Prvog svetskog rata, ali ih je razdvojio vazdušni napad. Uvereni da ih je smrt rastavila, svako gradi svoju sudbinu: Leon se ženi, a Luiz, žustrog temperamenta i neutoljive potrebe za nezavisnošću, ide sopstvenim putem – sve do njihovog slučajnog susreta u pariskom metrou.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 284 str.; 978-86-521-0967-8;