knjizara.com
Lean Startup
kako današnji preduzetnici koriste neprestanu inovativnost za stvaranje u potpunosti uspešnih poslova

Erik Ris (autor)

Lean Startup
rasprodato

Većina startupova ne uspe. Ali mnogi od tih neuspeha mogu da se spreče. Lean Startup je novi pristup koji se usvaja u celom svetu, menjajući način na koji su preduzeća izgrađena i način na koji se lansiraju novi proizvodi.
Erik Ris definiše startup kao organizaciju posvećenu kreiranju nečeg novog u uslovima ekstremne nesigurnosti. To je podjednako tačno i kada se radi o jednoj osobi u garaži i o grupi iskusnih profesionalaca u sobi za sastanke Fortune 500. Ono što im je svima zajedničko je misija ulaženja u maglu nesigurnosti, da bi se otkrio uspešan put prema održivom poslu.
Lean Startup

pristup podstiče preduzeća koja su kapitalno efikasnija i koja bolje podupiru ljudsku kreativnost. Inspirisan lekcijama iz lean, odnosno racionalizovane proizvodnje, oslanja se na „potvrđeno učenje“, brzo naučno eksperimentisanje, kao i na nekoliko praksi suprotnih intuiciji, koje skraćuju cikluse razvoja proizvoda, procenjuju stvarni napredak bez pribegavanja ispraznoj metrici i pomažu da se shvati šta korisnici zaista žele. Omogućuje preduzeću brzo menjanje smerova, postepeno menjajući planove, minut po minut.
Umesto trošenja vremena na kreiranje elaboriranih poslovnih planova, Lean Startup nudi preduzetnicima u preduzećima svih veličina način za trajno testiranje njihovih vizija, za prilagođavanje i podešavanje pre nego što bude prekasno. Ris daje naučni pristup kreiranju startupa i upravljanju uspešnim startupovima u vremenu kada preduzeća treba da budu inovativnija nego ikada.

Kratak sadržaj:

Uvod
Prvi deo VIZIJA
1. Početak
2. Definicija
3. Učenje
4. Eksperimentisanje

Drugi deo UPRAVLJANJE
5. Skok
6. Testiranje
7. Procenjivanje
8. Zaokret (ili istrajavanje)

Treći deo UBRZAVANJE
9. Serije
10. Rast
11. Prilagođavanje
12. Inovacija

13. Epilog: ne trošite uzalud
14. Pridružite se pokretu

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Preduzetništvo , Organizaciono ponašanje
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Mate; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 331 str.; 978-86-86313-17-1;