knjizara.com
Lastavičja kula - Saga o vešcu 6

Andžej Sapkovski (autor)

Lastavičja kula - Saga o vešcu 6
1119 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

Jesenji ekvinocij te neobične godine doneo je raznolike znake na nebu i na zemlji, koji su nesumnjivo nagoveštavali nekakve nesreće i neobične događaje. Tik pred ponoć, uzdiže se strašna mećava, zaduva pakleni vihor, a oblaci gonjeni po nebu poprimiše fantastične oblike, među kojima su se najčešće ponavljale siluete galopirajućih konja i jednoroga. Leganji divljim glasovima ispevaše samrtnu pesmu, zaječa strašna bean’ši, vesnica brze i nasilne smrti, a kada Divlji Gon pregalopira i kada se raziđoše oblaci, ljudi ugledaše mesec u opadanju, kao što i biva u vreme ravnodnevice. Ali ove noći, mesec je bio boje krvi.
U Hramu boginje Melite

le, tri osobe snevaju isti san. „Krv na njenom licu... Toliko krvi...“
Nemilosrdne ubice iz Nilfgarda su već na tragu Ciri. Ona pak, teško ranjena, oporavlja se u kolibi pustinjaka Visogote, izgubljenoj među močvarama. Da li će veštac uspeti da pronađe Ciri? Kakvu ulogu će odigrati Lastavičja kula obavijena legendom?
Lastavičja kula je šesta od sedam knjiga Sage o vešcu, koju sačinjavaju dve zbirke pripovedaka i pet romana. Saga je postal bestseler ne samo u autorovoj rodnoj Poljskoj već i širom sveta. Prevedena je na brojne svetske jezike, a na osnovu nje su nastale TV serija i čuvena kompjuterska igra The Witcher.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Poljska književnost , Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Čarobna knjiga; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 462 str.; 978-86-7702-310-2;