knjizara.com
Lasica koja govori - osnovne pretpostavke borbe protiv terorizma

Božidar Spasić (autor)

Lasica koja govori - osnovne pretpostavke borbe protiv terorizma
rasprodato

Božidar Spasić, dugogodišnji visoki funkcioner SDB-a, otkriva najzanimljivije delove svoje burne profesionalne biografije, ukazujući istovremeno na osnovne pretpostavke borbe protiv terorizma. Knjiga sadrži fotokopije brojnih dokumenata koji predstavljaju nesumnjive dokaze o gotovo neverovatnim akcijama koje je za tu službu Spasić organizovao. Posebno interesovanje čitalaca bez sumnje će pobuditi deo autorove ispovesti o borbi protiv ekstremne terorističke emigracije, gde je on dugo godina bio šef specijalnog tima DB-a.
"Terorizam je profesija. Po pravilu, javlja se u talasima, svakih desetak godina, i nijedan kutak zemaljske kugle nije na njega imun. I nijedno vreme. U borbi pr

otiv terorizma države se u prvom trenutku nalaze zatečene i ne snalaze se. Državni službenici odgovorni za borbu protiv terorizma obično su skloni da minimiziraju problem, ističući da se radi o minornim grupama koje će vešta policija brzo eliminisati. No nije tako. Država koja nije sposobna da uđe u samu bit, u suštnu terorizma - neće ga nikada eliminisati", kaže autor.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma , , Politika

Izdavač: Knjiga komerc; 2000; Broširani povez; latinica; 21 cm; 270 str.; 86-902191-2-9;