knjizara.com
Kruženje oko sunca

Pola Meklejn (autor)

Kruženje oko sunca
934 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Autorka fenomenalnog bestselera Pariska žena ponovo je s nama s ovim pronicljivo smišljenim novim romanom. Prebacujući čitaoce u Keniju dvadesetih godina prošlog veka, Kruženje oko sunca udahnjuje život neustrašivoj i zanosnoj ženi – Beril Markam, pionirki u treniranju konja i rekorderki avijatičarki, koju tragični ljubavni trougao s lovcem Denisom Finčom Hatonom i Karen Bliksen, autorkom romana Moja Afrika,čini svesnom sebe i sopstvene sudbine: letenja.

Pošto su je kao dete doveli u Keniju a zatim ju je ostavila majka, Beril podiže otac, trener trkačkih konja, i urođeničko pleme Kipsigi koje je živelo na očevoj zemlji. To nekonvencionalno v

aspitanje preobražava je u smelu mladu ženu žestoke volje i ljubavi prema svemu divljem. Međutim, kako se ruši sve što ona poznaje i u šta ima poverenja, Beril se upušta u niz poraznih veza i svrstava u društvo Srećne doline, zajednicu dekadentnih i boemskih doseljenika. S veličanstvenim afričkim pejzažom s početka dvadesetog veka, moćno pripovedanje Pole Meklejn otkriva neobične pustolovine žene koja je ispred svog vremena, ushićene slobodom, cenu koju za to plaća, kao i istrajnost ljudskog duha uopšte.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 400 str.; 978-86-521-2097-0;