knjizara.com
Krpelji Srbije (Acari: Ixodidae, Argasidae)
Ticks (Acari: Ixodidae, Argasidae) of Serbia

Zlatibor Petrović, Željko Radulović, Snežana Tomanović, Marija Milutinović (autor)

Krpelji Srbije (Acari: Ixodidae, Argasidae)
rasprodato

O tome da krpelji nisu insekti, da ubadaju a ne ujedaju o globalnom značaju krpelja kao vektora koji se ogleda u njihovom širokom rasprostranjenju, raznovrsnosti i kompleksonsti oboljenja čije uzročnike prenose i uticaju na veterinarsku i humanu medicinu saznaćete čitajući ovu monografiju. Specifična biologija i životni ciklus krpelja doprinose njihovom izuzetnom vektorskom potencijalu, i ne može se izdvojiti ni jedna molekularna, ćelijska, fiziološka, anatomska ili bihejvioralna karakteristika koja ne utiče na njihovu ulogu parazita i vektora.
Kažemo mo

nografiju, zato što su po prvi put krpelji na prostorima Srbije, endemskom području brojnih bolesti čije uzročnike oni prenose, istraživani multidisciplinarno, sa faunističko-ekološkog populaciono-genetičkog i molekularnog aspekta u ovom obimu, a dobijeni rezultati su jedinstveni.
Ovo je jedan od više mogućih modela pisanja. Napisano je kao informativno, zanimljivo, edukativno štivo, štaviše, provokativno jer će se mnogi zainteresovati za dalje informacije. Sadržaj je rezultat sopstvenih istraživanja, kao i podataka iz literature. Naučno validna, ova monografija jasno informiše svakog čitaoca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krpelji , Paraziti
Ostali naslovi iz oblasti: Zoologija

Izdavač: Srpska akademija nauka i umetnosti; 2012; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 305 str.; 978-86-7025-571-5;