knjizara.com
Krivično procesno pravo
drugo izmenjeno i dopunjeno izdanje

Stanko Bejatović (autor)

Krivično procesno pravo
rasprodato

I ovo, kao i predhodno izdanje knjige (2016. godine) pisano je, pre svega, na osnovu teksta Zakonika o krivičnom postupku Republike Srbije (u daljem tekstu skraćeno: ZKP) iz 2011. godine, njegovih kasnijih izmena i dopuna kao i zakonskih tekstova koji su nastali nakon donošenja ZKP iz 2011. zaključno sa decembrom 2018. godine. U pisanju knjige uzeta su u obzir i najnovija iskustva u primeni zakonskih tekstova koji predstavljaju izvore krivičog procesnog prava u užem smislu značenja kao i kompetentni teoretski radovi nastali nakon izlaska iz štampe predhodnog izdanja.
Ovak

av pristup pisanju knjige rezultat je želje autora da njenim korisnicima ponudi tekst koji će im omogućiti da se upoznaju ne samo sa normativnim rešenjima analiziranih zakonskih tekstova, već i sa stavovima struke o njihovoj (ne)adekvatnosti i rezultatima njihove primene u postupcima otkrivanja, procesuiranja, suđenja i rešavanja krivične stvari kao predmeta krivičnog procesnog prava. Autor u tekstu daje i svoje viđenje poželjnog načina rešavanja pojedinih krivičnoprocesnih instituta uopšte, a time i načina njihove praktične primene u krivičnom procesnom zakonodavstvu Srbije.
Knjiga je namenjena ne samo studentima prava, već i svima onim koji u svakodnevnom radu primenjuju krivičnoprocesne norme (nosiocima pravosudnih funkcija, advokatima, policajcima itd.).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krivično procesno pravo , Krivični postupak , Krivično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2019; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 584 str.; 978-86-519-2330-5;