knjizara.com
Kristalna lobanja

Manda Skot (autor)

Kristalna lobanja
rasprodato

"Stel, predugo si unutra. Izađi. Nema tog komada kamena koji je vredan da umreš za njega." Samo što ovde nije reč o običnom kamenu, već o plavom kristalu koji je drevni izumrli narod Maja izradio kako bi svet spasao od propasti; o safiru tako savršenom i toliko moćnom da su ljudi vekovima ubijali kako bi ga se domogli ili ga uništili.
Drevno proročanstvo kaže: ako se trinaest lobanja ponovo ne okupi, svetu će 21. decembra 2012. doći kraj. Naučnik iz XVI veka Sedrik Oven, poslednji čuvar jedne od lobanja, umro je kako bi njena tajna ostala sačuvana. Gotovo pet veko

va kasnije, upravo venčan par Stela Kodi i Kit O’Konor razotkriće Ovenovu šifru, suočiti se s proročanstvom i krenuti u potragu za skrivenom lobanjom. Na tom putu uplešće se u borbu između čuvara lobanja i onih odlučnih da ih unište i tako učine kraj svetu. Stelini i Kitovi napori da spreče nadolazeću apokalipsu pretvoriće se u zastrašujuću, smrtonosnu i sudbonosnu borbu između dobra i zla, ali i borbu protiv vremena koje neumitno (i brzo) ističe 21. decembra.
U romanu Kristalna lobanja, jedne od najistaknutijih britanskih spisateljica kriminalističkih romana, prepliću se avantura, priča o natprirodnom fenomenu, drevna civilizacija i kriptografija u napetoj mešavini istorije, mita i nauke. Tajne Maja, intrige britanskog dvora XVI veka i zastrašujuće proročanstvo o kraju sveta, u ovom trileru Mande Skot ostaviće vas bez daha i naterati da iščekujete datum koji je zagonetna i napredna civilizacija Maja označila kao okončanje jednog ciklusa vremena, a s njime i kraj sveta kakav poznajemo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Algoritam Media; 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 311 str.; 978-86-6123-006-6;