knjizara.com
Kralj Murga - druga knjiga Malorijade

Dejvid Edings (autor)

Kralj Murga - druga knjiga Malorijade
rasprodato

Početak putovanja

Garionu i Se’Nedri prevarom je oteta beba. Kako bi spasli dete, upustiše se u dugo putovanje s besmrtnim čarobnjakom Belgaratom i njegovom ćerkom, čarobnicom Polgarom, i bez sumnje neizostavnim sitnim Dreznijcem Svilenim.

Predvođeni Aldurovom kuglom, krenuše preko gadnih njisanskih močvara, a zatim i preko murških zemalja, i saznaše da se na kraju moraju suočiti s ogromnom nevoljom – za njih i za celo čovečanstvo.

Jer Mračno proročanstvo se nije okončalo kada je Garion proburazio zlog boga Toraka, već je uteklo Zandramasu, novom Detetu Tame. Tama i Svetlost se i

dalje nadmeću za prevlast, a Zandramas namerava da iskoristi dete u obredu pred kamenom Sardionom, ne bi li Tami obezbedila pobedu.

Ukoliko se ne nađu na tom neznanom mestu kada Zandramas stigne, izgubiće – zasvagda.

Tako se nastavlja popularna Malorijada Dejvida Edingsa, a epsko putešestvije počinje preko novih zemalja i međ čudesnim narodima, prateći veličanstvenu priču o ljudima, kraljevima, čarobnjacima i bogovima zarobljenim u kobnoj bici dvaju drevnih prevrtljivih proročanstava – bici kojom će se okončati sedam hiljada godina duga borba između Dobra i Zla.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 433 str.; 978-86-521-0048-4;