knjizara.com
Korto Malteze u Sibiru

Hugo Prat (autor)

Korto Malteze u Sibiru
rasprodato

Odmah po okončanju Prvog svetskog rata i Oktobarske revolucije, Korta Maltezea angažuju „Crveni fenjeri” (tajno kinesko društvo sastavljeno isključivo od žena) da pronađe oklopni ruski voz natovaren zlatom, koji je pripadao poslednjem ruskom caru, Nikolaju Drugom. Ipak, oni nisu jedini koji traže izgubljeno blago. Korto započinje svoje putešestvije iz zabitih uličica Hong-konga i Šangaja, nastavlja preko Mandžurije, Mongolije, sve do ledenog Sibira, progonjen od strane raznih paravojnih i regularnih jedinica, revolucionara i kontra-revolucionara. Čitava lepeza i

storijskih i izmišljenih likova upotpunjuje jednu od najuzbudljivijih Kortovih avantura: čuveni Raspućin, hladna i nadasve opasna vojvotkinja Marina Semjanova, misteriozna ratnica i špijunka Šangaj Lil, „ludi baron” Roman fon Ungern-Šternberg, ruski general koji sebe vidi kao savremenog Džingis Kana!
Korto Malteze je možda i najznačajniji strip-junak svih vremena, ali retko ko zna da je Hugo Prat napisao i roman po istoimenoj grafičkoj noveli, koji će kasnije poslužiti za ekranizaciju animiranog filma iz 2002. Ujedno, ovim izdanjem želimo da obeležimo i pola veka od kada se Korto Malteze prvi put pojavio u Pratovom stripu (Balada o slanom moru, 1967).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Dereta; 201. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 183 str.; 978-86-6457-141-8;