knjizara.com
Kontrola službi bezbednosti u Srbiji

Radojica Lazić (autor)

Kontrola službi bezbednosti u Srbiji
rasprodato

Knjiga dr Radojice Lazića je izuzetno interesantna, vredna i iscrpna monografija iz oblasti kontrole službi bezbednosti, koja prikazuje mnogobrojne aspekte ovog problema, od istorijskog do međunarodnog, istovremeno omogućavajući poređenje različitih mehanizama i instrumenata koje visokorazvijene demokratske države i Republika Srbija primenjuju u kontroli rada službi bezbednosti.
(Izvodi iz recenzije prof. dr Ljubo

mira Stajića)

Monografija „Kontrola službi bezbednosti u Srbiji“ dr Lazića predstavlja samostalan istraživački rad o složenim pojavama koje su nastale u procesu demokratskog preobražaja Srbije i nastojanju političkih i društvenih subjekata i činilaca da u reformskim i tranzicionim procesima, kroz koje prolazi Srbija, uspostave valjanu i efikasnu demokratsku i civilnu kontrolu nad službama bezbednosti.
(Izvodi iz recenzije prof. dr Dragana R. Simića)

Autor se upustio u ozbiljan i težak posao. Time iskazuje hrabrost jer se svrstava u pionire istraživača u ovoj oblasti, koji daju celovit rad. Ona se ogleda i u činjenici da se predlažu, dosta hrabro, i nova rešenja koja ovog momenta ne izviru iz aktuelne političke realnosti. Njih treba doživeti kao naučno projektovanje puta kojim treba ići da bi se olakšao i unapredio cilj, a to je demokratičnost i civilni nadzor nad radom službi bezbednosti u našoj domovini.
(Izvodi iz recenzije dr Nebojše Rodića, profesora)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Bezbednost
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; ćirilica; 25 cm; 291 str.; 978-86-519-2969-7;