knjizara.com
Konkurentska prednost
ostvarivanje i očuvanje vrhunskih poslovnih rezultata

Majkl E. Porter (autor)

Konkurentska prednost
rasprodato

Konkurentska prednost Majkla Portera je pomogla da strategija postane konkretnija i više zasnovana na akciji. Aktivnosti firme su vidljive i opipljive i njima se može upravljati. Strategija nije više samo jedna uopštena vizija već posebna konfiguracija aktivnosti, koju firma za razliku od svojih rivala, usvaja. Ova knjiga polazi od pretpostavke da konkurentska prednost može da potekne iz mnogih izvora.

Reč autora:
Ova knjiga ispituje način na koji firma može da ostvari i održi konkurentsku prednost. Ona je nastala iz mojih decenijskih istraživanja konkurentske strategije, kao i iz praktičnog rada u toj oblasti. Knjiga odra

žava sve dublje uverenje da neuspeh strategija mnogih firmi proističe iz njihove nesposobnosti da široku konkurentsku strategiju pretoče u određene akcione korake neophodne za sticanje konkurentske prednosti. Ideje navedene u ovoj knjizi usmerene su ka stvaranju mosta između definisanja i primene strategije; one ta dva predmeta ne tretiraju odvojeno kao što je to karakteristično za veći deo relevantne literature. Konkurentska prednost usredsređuje se na način na koji firma u praksi sprovodi generičke strategije. Kako firma stiče održivu troškovnu prednost? Kako se može razlikovati u odnosu na konkurente? Kako se opredeljuje za neki segment koji omogućava konkurentsku prednost zasnovanu na fokusiranoj strategiji? Gde i kada firma može da stekne konkurentsku prednost na osnovu primene koordinirane strategije u odgovarajućim industrijama? Kako se u traganje za konkurentskom prednošću uključuje faktor neizvesnosti? Kako firma može da zaštiti svoju konkurentnu poziciju? Ovo su samo neka od pitanja kojima će se ova knjiga pozabaviti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Industrijski menadžment , Organizacijski menadžment
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: ASEE; 2007; Tvrd povez; latinica; 25 cm; 648 str.; 978-86-7668-029-9;