knjizara.com
Koncentracija

Petra Torbric (autor)

Koncentracija
rasprodato

Četrdeset posto dece ima teškoće sa usredsređivanjem pažnje. Lako im misli odlutaju u sanjarenje. Deci, a i omladini, neophodni su stalno novi doživljaji i izazovi. Savremeni svet i sve što on nudi zaista im dodatno, i sve više, otežava da se usredsrede na nastavu i da na vreme urade domaće zadatke. A bez koncentracije, bez usmerene pažnje, učenje je nemoguće. Taj nedostatak u velikoj meri ugrožava dečji uspeh u školi. Ova knjiga objašnjava šta se za vreme ovog procesa događa u dečjim glavama, iz neurobiološke i psihološke perspektive. Ona nam pomaže da pre

poznamo slabosti u detetovoj koncentraciji i, što je najvažnije, pokazuje nam kako se koncentracija može poboljšati – počev od saveta za stvaranje prikladne sredine za učenje i u vezi sa fizičkim aktivnostima, pa do zadataka koji dete podstiču da razmišlja. Jer koncentracija se vežbanjem može poboljšati i naučiti! Uputstva i odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom koncentracije – pronaći ćete u ovoj knjizi.
Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savete i vežbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u deci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta ometa, a šta poboljšava koncentraciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dečjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gde leže detetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primenjiv plan za pomoć detetu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Koncentracija , Pažnja
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 136 str.; 978-86-521-0723-0;