knjizara.com
Kompas duše - Deo 2 Rečni sliv tmine

Šon Rasel (autor)

Kompas duše - Deo 2 Rečni sliv tmine
rasprodato

Drugi deo serijala u dve knjige Rečni sliv tmine vodi nas dalje putem klasične naučne fantastike najbolje vrste. Raselovi likovi su u duhovnoj potrazi, u kojoj pokazuju izrazite ljudske karakteristike. Oni nisu čisti heroji, niti čisti zločinci, već stvarne ličnosti koje stvaraju istoriju isto onako kao i ljudi od krvi i mesa – tapkaju u mraku, rade što bolje mogu, vođeni različitim interesima i sukobljenim verovanjima. Kompas duše nastavlja putovanje kroz izvanredno osmišljen, majstorski opisan novi svet, s čijim ćete se junacima rastati kao s prijateljima kada priči dođe kraj.
Svaka priča, kn

jiga ili serijal samo potvrđuju Rasela kao jednog od najboljih pisaca fantastike njegove generacije.

Lord Eldrič je poslednji mag. Tajanstven i opasan, posvetio je svoj neprirodno dug život zatiranju svih ostataka magije u svetu. Doživeo je užasavajuću viziju smaka sveta, kataklizme koja bi se dogodila ukoliko bi nastavio da koristi svoje moći.
Ali postoje i oni koji su spremni da žrtvuju sve kako bi se domogli moći i dugovečnosti koju magija pruža. Teleriti, fanatični sledbenici drevnog šegrta magije koji se pobunio protiv svojih gospodara, uspeli su da izdrže magov gnev i da odgaje sopstvenu čarobnicu – devojku po imenu Ana Filding.
U očajanju, lord Eldrič priziva sve svoje podanike i šalje ih da pronađu i ubiju Anu, a među tragačima je i mladić koji je poznaje – Erazmo Flateri.
Premda Erazmo zna da bi ako odbije magova naređenja zaradio mučnu i sporu smrt, gnušanje prema Eldriču i Anina privlačnost daju dodatnu snagu njegovoj neposlušnosti. Eldričevim namerama, međutim, mnogi služe i iz nehata i iz neznanja.
Erazmo će proživeti čarobno duhovno putovanje pod senkom magove prevlasti. Preispitaće sve svoje vrednosti – i temelji njegovog sveta biće uzdrmani.

„Rasel bi trebalo da dobije zlatnu medalju za pisanje.“
SF rivju

„Čudna i prelepa knjiga koja nudi neobične dubine i skoro neprimetne razlike u karakterima, ispričana kroz svetlucave dijaloge i priču koja teče kao med.“
Kirkus rivju

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kanadska književnost na engleskom jeziku
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 357 str.; 978-86-7804-140-2;