knjizara.com
Komentar Zakona o privrednim društvima
Prema stanju zakonodavstva od 1. juna 2022. godine

Zlatko Stefanović (autor)

Komentar Zakona o privrednim društvima
3663 din
Stara cena: 4070 din
U korpu

Komentar Zakona o privrednim društvima obuhvata veći broj sudskih odluka, mišljenja relevantnih institucija i objašnjenja ključnih pravnih instituta od značaja za njegovu primenu. U komentaru autor je odgovorio i na dileme koje se u sudskoj praksi i praksi drugih organa često rešavaju na nejednak način i bez metodološki utemeljene argumentacije.
Tekst je pisan s namerom da bude prihvatljiv za različite grupe pravnika koji u svojoj praksi primenjuju ovaj propis. S obzirom

na stil i jezik pisanja, komentar je razumljiv i licima koja nisu pravnici, a potrebna su im određena znanja o privrednim društvima i statusu privrednih subjekata, kao što su računovođe, revizori, ekonomisti, menadžeri.

U cilju lakšeg korišćenja teksta, komentar sadrži i registar pojmova i pregled sudskih odluka i akata drugih organa. Osim toga, ukazano je i na propise Evropske unije sa kojima bi domaće pravo trebalo da se harmonizuje, ali i na pojedina rešenja u Zakonu koja nisu u skladu sa pravom EU. Osim za praktičare, komentar može biti značajan i za eksperte koji će raditi na novim izmenama ovog zakona.
Četvrto izdanje je usklađeno sa izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima koje su usvojene u toku 2022. godine („Službeni glasnik RS“, broj 109 od 19. novembra 2021. godine).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trgovinska društva , Privatna preduzeća , Privredno pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Službeni glasnik; 2022; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 1304 str.; 978-86-519-2837-9;