knjizara.com
Koliko god obećavala da ćeš da kuvaš i plaćaš stanarinu popušila si jer se Bil Bejli više ne vraća kući

Edgardo Vega Junke (autor)

Koliko god obećavala da ćeš da kuvaš i plaćaš stanarinu popušila si jer se Bil Bejli više ne vraća kući
rasprodato

Čudo od romana sa ovim, mora-biti-da-se-šališ naslovom koji mu savršeno odgovara, pravi je etnički ragu u kojem se krčka multikulturalnost Amerike i XXI veka.
Razbarušen, nedisciplinovan i ošamujuće divno napisan roman-reka o džezu i rasama, komponovan kao simfonija različitosti, hipnotički je privlačan za čitanje.

Reč urednika
Nagrade:
PEN Oukland Džozefin Majls za književno savršenstvo
Najbolji hispano-američki roman
Knjiga godine Njujork tajmsa
Najbolja knjiga godine Vašington posta

O romanu:
Potresna, a u isto vreme duhovita drama o intimnim vezama porodica ? crnih, belih i latino ? čije se sudbine pre

pliću u kulturološkom mozaiku koji čini Ameriku. Glavna junakinja, Vidamija Farel, polu-Portorikanka, polu-Irkinja, započinje svoje putovanje u potrazi za ocem kojeg nije nikada upoznala. Putovanje je odvodi iz doma u kojem živi s majkom i očuhom, prema Menhetnu, gde njen otac, Bili Farel, živi u krhkoj bračnoj zajednici sa svojom novom porodicom. Nekada talentovani džez-pijanista, Bili, izgubivši dva prsta u vijetnamskom ratu, živi život prepun krivice zbog smrti svog najboljeg prijatelja, Džoa.

U ovoj moćnoj Odiseji modernog doba, Vidamija započinje borbu za povratak svog oca muzici. Taj napor daje joj novu sposobnost razumevanja porodice, posebno kroz prizmu života njene polusestre i novih prijatelja.

Ovo je veliki roman o porodici, rasnim razlikama, nacijama i ratovima koji su ostavljali posledice na život običnih ljudi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: VEGA media; 2008; Broširani povez; latinica; 23 cm; 790 str.; 987-86-83425-94-5;