knjizara.com
Ko je Milovan Đilas?
disidenstvo 1953-1995

Desimir Tošić (autor)

Ko je Milovan Đilas?
rasprodato

Konačno se neko usudio da ponudi mogući odgovor na pitanje koje se provlačilo gotovo pola veka na ovim našim prostorima - ko je Milovan Đilas?! Pomenuto pitanje je zapravo naslov knjige Desimira Tošića, političkog delatnika i prononsiranog demokrate, jedinog kadrog, rekla bih, da razjasni enigmu vezanu za prvog i najznačajnijeg komunističkog disidenta, što je Milovan Đilas uistinu i bio. Pre Saharova i pre Solženjicina! Podnaslov knjige nosi naziv Disidentstvo 1953-1995.

Knjigu čine tri dela i tri vrste tekstova. U prvom delu su članci i komentari Desimira Tošića o stavovima i izjavama Milovana Đilasa kroz više od četiri decenije. U drugom delu su te

kstovi samog Đilasa iz vremena njegovog tamnovanja i kasnije saradnje sa raznim listovima i časopisima, među kojima su svakako najznačajniji londonska Naša reč i pariski Les Preuves. Treću grupu napisa čine saopštenja, uvodnici, razgovori koji svedoče o žestokoj kampanji vođenoj protiv Đilasa u zemlji i u emigraciji, u vreme komunizma i posle njegovog pada.

Dragocenost ovih tekstova i ove knjige je u tome što poseduje obilje zanimljivih pojedinosti i fakata vezanih za slučaj Đilas.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Unutrašnja politika , Politička situacija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Otkrovenje; 2003; latinica; 20 cm; 244 str.; 86-83353-34-6;