knjizara.com
Knjiga o Silvani

Dragan Marković (autor)

Knjiga o Silvani
rasprodato

Zilha Barjaktarević, poznatija kao Silvana Armenulić, tokom kratkotrajne karijere uspela je da postane ne samo folk diva, već i prava pop ikona samoupravne Jugoslavije u kojoj su pre nje idoli naroda bili regrutovani iz ešalona partizanskih heroja ili udarnika poput Alije Sirotanovića. Bila je jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije. Vlasnica brojnih hitova, zvezda radija i malih ekrana, vlasnica na desetina „zlatnih“ i „srebrnih“ ploča – titula koje su tada pripadale onima koji su prodavali svoje diskografske produkte u ogromnim tiražima.
Silvanina karijera sadržala je sve elemente vezane za tadašnje rok zvezde. U modi su bile frizu

re „a la Silvana“, kao i modni detalji po kojima je poznata ova pevačica. Dodirni elementi karijere Silvane i tadašnjih rok zvezda poklopili su se i u onom tragičnom delu – preranoj smrti, tako tipičnoj za ikone najpopularnijeg svetskog muzičkog žanra, pretočeno u onu otrcanu izreku „Živi brzo, umri mlad i budi lep leš“.
Ova knjiga je proizvod večite popularnosti Silvaninih pesama, ali i radoznalosti vezane za karijeru, privatan život, kao i tragičan kraj pevačice koja nije od dobojske gornje mahale napravila Nešvil, ali je uspela da se smesti u red velikana naše samoupravne prošlosti...U evergrin.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Narodna muzika , Masovna kultura
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: VBZ; 2011; Broširani povez; latinica; 24 cm; 124 str.; 978-86-7998-225-4;