knjizara.com
Klub Mefisto

Tes Geritsen (autor)

Klub Mefisto
rasprodato

Zlo postoji. Zlo hoda među nama. Zlo je izrodilo đavolskog novog učenika u novom napetom trileru o detektivki Ricoli i doktorki Ajls.
PECCAVI
Ta krvlju ispisana latinska reč nalazi se na mestu brutalnog ubistva jedne žene: GREŠILA SAM. To je jeziva božićna čestitka za bostonsku doktorku sudske medicine Moru Ajls i detektivku Džejn Ricoli, koja brzo povezuje žrtvu s kontroverznim i slavnim psihijatrom Džojs O’Donel – svojom zakletom protivnicom i pripadnicom tajanstvenog udruženja zvanog Klub Mefisto. Na otmenom Bikon hilu članovi tog udruženja posvećuju se analiziranju zla: je li nauka u stanju da ga objasni? Ima li ono telesni oblik? Hodaju li demoni zemljom? Prikupljajući mnošt

vo mračnih istorijskih činjenica i tajanstvenih religioznih simbola, oni pokušavaju da dokažu užasavajuću teoriju: da Satana lično postoji među nama. Kada se sledeći leš pojavi na samom njihovom pragu, jasno je da neko – ili nešto – zaista vreba u gradu. Pripadnici udruženja počinju da se boje predmeta svog proučavanja. Može li taj sumanuti ubica biti jedan od njih – ili su nenamerno prizvali neko zlo iz tame?
Dok se trude da razreše najneobičniji slučaj u svojoj karijeri, Mora i Džejn kreću na užasavajuće putovanje u samo srce zla, gde će se susresti s čudovišnim protivnikom, opasnijim od svih sa kojima su se do sada sretale... protivnikom čiji su svi dosadašnji zločini tek početak.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 377 str.; 978-86-521-1535-8;