knjizara.com
Klarina ljuljaška

Miljan Marković (autor)

Klarina ljuljaška
rasprodato

Radnja novog romana smeštena je u fiktivni grad Novi H"Orlo i prati najamnika s revolverom Oniksa Albera, koji unazad dvadeset godina radi na zataškavanju gradske tajne za koju znaju još samo retki. Oniksova dugogodišnja obaveza prema gradonačelniku Filipu Kapou je da se postojanje Zira, krvožednih zveri koje tumaraju gradom u toku noći, zadrži u domenu tek samo urbane legende. U tu svrhu Oniks tajno koristi devojčicu Klaru kao mamac, i revolver kojim se beskompromisno obračunava sa zverima tirkiznih očiju. Ipak, kada

se u njegov život ušeta prelepa Zoe i nakon što u kafani "Orhideja" upozna misterioznog starca, stvari polako počinju da se otimaju kontroli, a klupko dugo skrivane tajne odmotava se mimo njegove volje.
Nije nesvakidašnja pojava da jedan autor uloži dosta kreativnog napora u promovisanje svog dela, ali način na koji je to učinio Miljan Marković svakako zaslužuje da bude posebno spomenut. Naime, ovaj četrdesetogodišnji Kruševljanin, napisao je pesmu "Klarina ljuljaška" koju je otpevao i snimio zajedno sa bendom "John Wayne", a zatim u saradnji sa mladim rediteljem Markom Marinkovićem snimio i video spot. Pesma i spot privukli su pažnju jednog MTV-ija i muzičkih producenata, pa je već sada izvesno da će "John Wayne" zahvaljujući promo pesmi za roman "Klarina ljuljaška" biti angažovan na snimanju studijskog albuma. Sve ovo itekako može da se odrazi na popularnost knjige, a na nama je da držimo palčeve Markoviću i saradnicima i ispratimo dalji životni put, kako knjige, tako i benda koji svoje prve krupne korake pravi zahvaljujući jednoj knjizi iz domena fantastike.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Nova poetika; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 231 str.; 978-86-6409-023-0;