knjizara.com
Karaoke kapitalizam
menadžment za čovečanstvo

Jonas Riderstrale, Kjel A. Nordstrom (autor)

Karaoke kapitalizam
rasprodato

Karaoke kapitalizam je knjiga o idejama, različitim perspektivama, zvucima u tami. Ovo je knjiga o ljudima, o menadžmentu za čovečanstvo ? ljudima koji su spremni da zgrabe mikrofon i puste glas.
Ova knjiga je delom komplet za preživljavanje u savremenom svetu a delom vodič za autostopere u galaksiji poslovanja. Ovo je knjiga samopomoći, jedistvena utoliko što je zamišljena kao most između spoljašnjeg i unutrašnjeg konteksta. Da biste smislili kako da stvorite dobar život za sebe, uspete na poslu i igradite konkurentno preduzeće, morate imati bar neku predstavu o tome kako svet funkcioniše.
Osnovni cil

j Karaoke kapitalizma jeste da podstakne ljude da razmišljaju umesto da im kaže šta da misle. Važna pitanja su ta koja otvaraju vrata ? odgovori ih obično zatvaraju.
U svetu karaoke kapitalizma individualni izbor je neograničen, ali on košta. Plaćate u kešu ili u stručnosti. Regioni, preduzeća i pojedinci u karaoke klubu suočeni su s konačnom dilemom ? imitirati druge ili stvoriti sopstvenu budućnost. Standardi i najbolja praksa samo će vas odvesti do osrednjosti. Nemojte biti imitatori već inovatori.
Karaoke realnost može biti kosmopolitski klub s beskrajnim mogućnostima individualnog izbora, ali i loše utočište za sve sklone institucionalizovanoj imitaciji.
Da bismo uspeli, moramo prestati da se ugledamo na druge. Takmičimo se sa sobom; imitacija ne vodi nikuda. Uspeh znači ostaviti imitatore karaoake kapitalizma daleko iza sebe. Prestanite da pevate pesme iz prošlosti i počnite da pišete stihove sutrašnje; inovirajte ili propadajte. Moramo da odlučimo da li ćemo pisati istoriju budućnosti ili biti puki posmatrači buduće istorije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomski sistemi , Ekonomski razvoj , Razvoj proizvodnih odnosa , Organizacijski menadžment , Kapitalizam , Organizacija , Industrijski menadžment
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Plato; 2006; latinica; 21 cm; 324 str.; 86-447-0364-1;