knjizara.com
Kapija suza

Ejbraham Vergeze (autor)

Kapija suza
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Zanosna, egzotična saga koja se proteže kroz pet decenija i tri kontinenta, prožeta zabranjenim ljubavima i strastima, izdajstvima i porodičnim tajnama.

Marion i Šiva Stoun, rođeni u misionarskoj bolnici u Etiopiji pedesetih godina dvadesetog vek, su braća blizanci iz tajne veze između indijske kaluđerice i engleskog hirurga. Neraskidivo povezani, a veoma različitih naravi, oni rastu u zemlji koja je na ivici revolucije sve dok ih izdajstvo ne razdvoji. Godinama kasnije sudbina nastavlja da se poigrava s njima kada ih ponovo spoji na ivici života u hladnoj i sterilnoj operacionoj sali.

O

d četrdesetih godina prošlog veka do danas, od manastira u Indiji do teretnog broda na putu za Jemen, od zapuštene bolnice u Etiopiji do bolničkog centra u Bronksu, ovaj roman je podrobna studija o ljudskim odnosima i zanosna porodična saga.

„Remek-delo! Nijedna jedina reč nije uzaludno napisana u ovoj sagi koja je "veća od života".Vergeze maestralno plete brojne tokove priča u jedan grandiozan opus. Stil je elegantan, čitalac izuzetno saoseća sa likovima, a priča je protkana mudrošću.“
San Francisco Chronicle

„Ovaj roman je grandiozan. Bremenit mudrostima, isijava čarobnošću i tragičnošću naših života, a opet, lako ga je i zabavno čitati. Kapija suza je delo koje premašuje sva vaša očekivanja. Poput Ruždija, Vergeze nas u potpunosti prenosi na jedno zaboravljeno mesto, kulturu, istoriju.“
Newsday

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 586 str.; 978-86-521-0706-3;