knjizara.com
Kako kocke kažu

Ljuk Rajnhart (autor)

Kako kocke kažu
859 din
U korpu

Na početku bejaše Slučajnost i Slučajnost bejaše s Bogom i Slučajnost bejaše Bog. Ona na početku bejaše s Bogom. Sve stvari stvorila je Slučajnost i bez nje ne bejaše stvoreno ništa što je stvoreno...

Slučajnost posla jednog čoveka, čije ime bejaše Ljuk. I slučajnost je oživotvorena (i mi videsmo slavu njenu, kakva bejaše slava Velikog Hirovitog Oca) i ona se naselila među nas, puna haosa, dvoličnosti i hirova.

Tako započinje ovajk klasik iz 1970-ih o seksu, drogama i, naravno, kocki. Razočarani psihijatar, Ljuk Rinehart, živi sa svojom ženom i dvoje dece u njihovom stanu „malo gore i malo istočno” na Menhetnu. Nezadovoljan kako zapadnjačkim

tako istočnjačkim filosofijama, naizmenično prigrljujući smisaonost i besmislenost života, Ljuk se zauvek menja kada otkriva religiju u prostom kotrljanju kocke i „zgranut je i preobraćen – kako samo beskrajno blaziran čovek može da bude.”

Neka kocka odluči! To je jedina staza ka slobodi i istini za dr Rineharta i njegove pacijente. Uzgleda da je seks uvek jedna od mogućnosti dok se oni kotrljaju kroz seanse terapije, odnose, roditeljstvo – čak i bekstvo iz ustanova za umobolne. Ljuk širi svoju novu religiju sa uzbudljivom kombinacijom jevanđeljske strasti i moralne irelevantnosti, preobraćujući svoj život – i na izvestan način čitav svet – na svoju ruku. Kada jednom predate svoj život kocki u ruke, sve je moguće.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Algoritam; 2006; latinica; 21 cm; 442 str.; 86-7662-031-8;