knjizara.com
Kako dobiti odgovor DA

Vilijam Juri, Rodžer Fišer (autor)

Kako dobiti odgovor DA
rasprodato

Autori ove knjige sarađuju još od 1977. godine.
Rodžer Fišer je počasni profesor prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Harvard, osnivač i počasni direktor Harvardskog pregovaračkog projekta, kao i osnivač programa o pregovaranju na Pravnom fakultetu na Harvardu. Odrastao je u Ilinoisu, učestvovao je u Drugom svetskom ratu u sklopu američkih vazduhoplovnih snaga, u Parizu je bio u službi za sprovođenje Maršalovog plana, a u Vašingtonu je radio u Ministarstvu pravde. Radio je, takođe, kao pravnik u Vašingtonu i kao savjetnik pri Ministarstvu odbrane. On je bio idejni tvorac i izvršni direktor nagrađivane televizijske serije Advokati. Svoje savjetodavne

usluge pružao je vladama, kompanijama i pojedincima. On je autor ili koautor brojnih nagrađivanih udžbenika i popularnih knjiga, u koje spada i njegova poslednja: Beyond reason: using emotion as you negotiate.
Vilijam Juri je koosnivač Harvardskog programa o pregovaranju i uvaženi član Harvardskog pregovaračkog projekta. Odrastao je u Kaliforniji i Švajcarskoj, diplomirao na Jejlu i Harvardu, a doktorirao socijalnu antropologiju. Juri je radio kao medijator i savetnik tokom raznih pregovora, od radničkih štrajkova do etničkih sukoba širom svijeta. Radio je kao savjetnik u Beloj kući gde je bio zadužen za osnivanje centara za smanjenje nuklearne opasnosti u Vašingtonu i Moskvi. Nedavno je pokrenuo projekat pod imenom Avramovom stazom, međukulturalno putovanje po Bliskom istoku koje ide tragom Avramovih koraka, praoca brojnih kultura i vjera. Poslednja Jurijeva knjiga je The Power of a Positive No: Save the Deal, Save the Relationship, and Still Say No.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pregovaranje
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Kosmos; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 224 str.; 978-86-6369-067-7;