knjizara.com
KOLDIC: Projekt Amerika
pustolovina Bila Leonarda

Džerard Vilijams (autor)

KOLDIC: Projekt Amerika
rasprodato

Januar 1945: Nacisti gube Drugi svetski rat, ali Adolf Hitler veruje da će njegovo čudesno oružje preokrenuti tok sukoba. Raketne bombe pljušte po Londonu, nacistički mlazni lovci su na nebu, a ultratajni Projekt Amerika – mlazni bombarder sposoban da stigne do Njujorka sa atomskim oružjem – samo što nije priveden kraju. Ukoliko bude uspešan, promeniće tok rata.
U podzemnim fabrikama robovska radna snaga i britanski ratni zarobljenici primorani su da rade na ostvarenju nacističkih planova. MI9 – britanska tajna služba za kontakt sa ratnim zarobljenicima – zna da oni rade na oružju razornijem i strašnijem od svega što je ikada ranije viđeno.
Mornarički potpukov

nik i šef špijuna iz službe MI5 Ijan Fleming dobija zadatak da izvuče oficira RAF-a koji tačno zna šta su nacisti naumili, i vrati ga u London. Da bi sve bilo još komplikovanije, vođa eskadrile Džejms Hil je zagriženi begunac, pa ga Nemci šalju u logor za „nevaljalce“ Koldic, nekoliko stotina kilometara unutar nacističke Nemačke.
Fleming šalje svog najiskusnijeg čoveka – majora Bila Leonarda – i jedinicu preobraćenih nemačkih zarobljenika – u samo zmajevo gnezdo. Lenova misija je da izvuče Hila iz Koldica i otkloni opasnost po imenu Projekt Amerika.

KOLDIC:Projekt Amerika je drugi u seriji romana povezanih likom Velšanina Leonarda, koji se kretao linijama frontova Severne Afrike, Italije, dospevajući i do Koreje, Odese, Argentine...
Ljubavne priče koje se pletu oko Lenovog lika nisu ništa manje zanimljive od ratnih avantura koje on doživljava, a kroz koje nas pisac svojom ubedljivom narativnošću vešto sprovodi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Admiral Books; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 224 str.; 978-86-88617-77-2;