knjizara.com
Jagodići - Oproštajni valcer 1

Đorđe Milosavljević (autor)

Jagodići - Oproštajni valcer 1
rasprodato

Od autora filmova Točkovi, Nebeska udica, Neprijatelj i Ustanička ulica, TV-serija Miris kiše na Balkanu i Sva ta ravnica i dobitnika nagrade „Isidora Sekulić“ za roman Đavo i mala gospođa.
Radnja dvotomnog romana Oproštajni valcer, nastalog kad i istoimena televizijska serija, dešava se tokom juna 1937. godine, u predvečerje II svetskog rata, pošto je predsednik jugoslovenske vlade Milan Stojadinović sa Musolinijevim ministrom spoljnih poslova grofom Ćanom sklopio „pakt o prijateljstvu“...
Braća Jagodić ponovo se sreću na pomenu svom ocu Milanu. I dok se Jovan još uve

k bezuspešno bori za spas imanja, mlađi Branko stiže sa verenicom, slikarkom Ljubicom Petrović, te iznosi predlog da se kaštel proda. Njihov polubrat Lajko planira pak da prekine studije agronomije u Beču, odrekne se svog dela nasledstva i otputuje za Španiju, ne bi li se pridružio republikanskoj vojsci u građanskom ratu.

I dok braća preispituju svoj odnos i pokušavaju da donesu ispravne odluke i o svojim životima i budućnosti kaštela, pojave dve žene doneće im nova iskušenja. Nekadašnja Brankova ljubav Aleksandra Bogdanović sad je u nesrećnom braku sa bogatim i uticajnim Emilijanom Belopoljanskim, koji je, kako se ispostavlja, zainteresovan za kupovinu kaštela Jagodića. Sa druge strane, u Jovanov život vraća se lepa Aida, tvrdeći da je u međuvremenu postala majka kojoj je dete oteto, te skrivajući od Jovana da je zbog duševnih problema neko vreme provela u sanatorijumu.

Istovremeno, u obližnjem napuštenom mlinu poručnik Vasić vodi istragu povodom samoubistva mlade služavke porodice Belopoljanski...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 250 str.; 978-86-521-1710-9;