knjizara.com
Izdaleka blizu

Rebeka Solnit (autor)

Izdaleka blizu
968 din
Stara cena: 1210 din
U korpu

Ovo je knjiga sastavljena od ličnih priča i staza koje se račvaju ka filozofiji, nauci o prirodi, umetnosti, kulturi, kao i pisanju o životu. To su priče o pričama ispisane preplitanjem u međusobnom meandriranju. Najsličnije su, možda, Šeherezadinim, koje se nižu jedna iz druge, ili ruskim babuškama što iz sebe isporučuju niz manjih.

U nekom drugom životu, Rebeka Solnit bila bi izvanredan kartograf. Ona poseduje jedinstven način mapiranja mesta koja nastanjuju njenu maštu. Ova knjiga je remek-delo ni o čemu drugom do o priči (mitu, bajci) koju živimo, o tome kako možemo da iskoračimo iz te priče da bismo postali ono što jesmo, ono što nam je suđeno.

Izdaleka blizu je

knjiga eseja, metasećanja, studija, mešavina različitih nefikcionalnih žanrova, peripatetičko lutanje ispisano kao poezija u prozi. Rebeka Solnit je jedna od najznačajnijih intelektualki savremenog doba.

„Delo stvoreno kao književni origami, sjajno po svojoj konstrukciji.“
Melisa Holbruk Pirson, The Millions

Knjiga Izdaleka blizu bila je u SAD finalista za priznanje američkog Nacionalnog kruga književnih kritičara, potom je proglašena za „Značajnu knjigu“ (Notable book) u izboru Njujork tajmsa; godine 2013. bila je na Bestseler listi Američkog udruženja knjižara IndieBound i uvrštena je među 25 značajnih knjiga Američkog udruženja biblioteka (ALA Notable book).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 231 str.; 978-86-6145-220-8;