knjizara.com
Italijanka

En Hud (autor)

Italijanka
rasprodato

Drhtala je od hladnoće i vlažnog vazduha, ali nije se pomerila. Stajala je nepomično, čekajući da joj se život razmota pred očima. Stajala je mirno, spremna da ga oberučke prihvati.
U Italiji na prelazu vekova, Džozefina je tek naivna devojčica prisiljena da se uda za Vinčenca, čoveka kojeg ne poznaje i ne voli. Tri dana nakon venčanja njen novopečeni muž odlazi u Ameriku,a ona dobija još devet godina bezbrižnog detinjstva, da bosonogatrči po slikovitim brežuljcima Kampanije sve dok Vinčencone pošalje po nju. Skoro deceniju kasnije, došao je i taj dan: Džozefina odlazi preko okeana. Uslovljena tradicijom, prihvata ulogu supruge i domaćice i rađa sedmoro dece. Poslednje dete, Valentin

a, začeto je u grehu, rođeno u tajnosti i dato na usvajanje. Do kraja života prepunog srećnih i tužnih, strastvenih i teških trenutaka, Džozefina traga za svojom izgubljenom ćerkom čuvajući tajnu, dok sva njena deca jure za svojim velikim i malim snovima i prave sopstvene greške.
Dirljiva i duboko senzualna, ova impresivna saga predstavlja veličanstven prikaz jedne porodice omeđene istorijom, ljubavlju i patnjom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 279 str.; 978-86-10-01779-3;