knjizara.com
Instinkt

Milica Blagojević-Janković (autor)

Instinkt
440 din
U korpu

Knjiga Instinkt je šokantna priča gradske devojke Verice, srednjoškolke,koja telesno oseća opsesivnu potrebu da postane žena u pravom smislu tereči. Ona se nagonski želi osloboditi svoje čednosti ne razmišljajući omogućim posledicama i veličini učinjenog koraka.
Knjiga prati neprestani dvoboj patrijahalnog i ovovremenog morala i neprestano sučeljavanje BEZGLAVE ŽELJE I GLAVATE LJUBAVI, da bi na kraju neminovno pobedila ONA sa glavom.
Kroz drama

tičan život junakinje, knjiga nameće odbačene kodekse morala: poštenje, ljubav, izdržljivost, odgovornost zbog napravljenih grešaka, ali i čvrstu volju devojke, koja biološki sazreva u ženu da postane majka bez obzira na cenu koju će plaćati. Ta cena je ponekad previsoka i ostavlja praznih ruku...

Danas imamo situaciju da je svaka druga devojka koja pohađa srednju školu imala dva, tri abortusa, neželjene trudnoće, a da je malo koja svesna mogućih posledica. Pri tom, ni sami roditelji ne znaju za postupke svoje dece. Meni je ovakva pojava dala motiv da napišem roman na tu temu, kaže spisateljica. Glavna junakinja Verica okružena je ljudima iz različitih društvenih slojeva, ličnostima čije su ambicije nezdrave, a moral na problematičnom nivou.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Legenda KD; 2006; latinica; 21 cm; 127 str.; 86-7784-051-6;