knjizara.com
Ilustrovani englesko-srpski školski rečnik

Nada Galindo Gađanski (autor)

Ilustrovani englesko-srpski školski rečnik
rasprodato

Ilustrovani Englesko-srpski školski rečnik škole Galindo sadrži preko 12 000 reci, 750 ilustracija u boji i preko 500 dodatnih pravila i zanimljivosti.
Ovaj rečnik se razlikuje od svih drugih englesko-srpskih rečnika na tržištu stoga što ispunjava potrebu za rečnikom namenjenim deci školskog uzrasta, prvenstveno tinejdžerima.
Grafički dizajn je atraktivan, pun otvorenih i vedrih boja uz obilje ilustracija. Vrste reči (npr.imenica, zamenica) su napisane jasno, bez zbunjujucih skraćenica.
U okviru rečnika se nailazi na izdvojene celine, tzv. boksove, od koj

ih su neki na engleskom, na primer, Word Story, koji pruža zanimljive podatke o poreklu nekih reči, a neki na srpskom, kao što je boks Sinonimi, u kojem se, osim prevoda na srpski jezik, nalazi i kroz primere data upotreba tih reči u engleskom jeziku.
Osim toga, u sredini samog rečnika se nalaze tzv. “šarene strane”, spiskovi raznih potrebnih i interesantnih pojmova na engleskom i odgovarajući prevod na srpskom jeziku. Između ostalih tu se nalaze izreke i poslovice, liste voća i povrća, delova odeće, poslova, matematičkih pojmova, onomatopeja i uzvika itd.
Namera autora je bila da ovo bude “radni” rečnik za korisnike, za svakodnevnu upotrebu, i stoga je štampan na mat papiru srednje težine, po kojem moze da se piše bez problema, a svaka od strana bez teksta ima linije za beleške.
Takođe su pokušali da sadržaj rečnika bude bliži upotrebnom govoru nego pukom navođenju svih mogućih značenja jedne reči, uneti su savremeni pojmovi koji su u svakodnevnoj upotrebi, npr. websajt, cookie, Facebook, ali su zadržani i formalniji pojmovi poput naziva školskih predmeta i pojmova iz nauke i umetnosti, kao i neizbežna lista nepravilnih glagola.
Iako je namenjen prvenstveno deci, ovaj rečnik naravno može da bude od koristi svima koji uče engleski jezik.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Englesko-srpski rečnici
Ostali naslovi iz oblasti: Rečnici

Izdavač: Galindo inlingua; 2010; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 748 str.; 978-86-913059-0-1;