knjizara.com
Ilustrovana istorija religije
Kembridžova ilustrovana istorija

Ilustrovana istorija religije
rasprodato

Ilustrovana istorija religije daje ukupni pregled istorije svetskih religija od praistorije do danas. U ovoj knjizi opisane su sve svetske religije: judaizam, hrišćanstvo, islam, budizam, religije Kine i Japana, hinduizam, ali i religije Stare Grčke i Rima, Egipta i Mesopotamije, šamanizam, kao i neke religije novog doba, na primer bahai ili Paganska federacija.
Kembridžova ilustrovana istorija religija predstavlja uvod u poznavanje svetskih religija, predočavajući najvažnije svetske događaje koji su formirali istoriju religija. Knjiga o

bjašnjava kako su najvažniji verski sistemi izrasli iz pojedinih kultura, i na koji su način uticali na dominantne društvene, političke, kulturne i ekonomske okolnosti. Posebni odeljci rezervisani su za uticaj koju je religija ostvarivala u pojedinim društvima u određenim periodima u razvoju čovečanstva.
Knjiga na 336 strana sadrži i opširnu bibliografiju, detaljnu hronologiju svih relevantnih događaja u razvoju religije, mnoštvo komentara i dodataka, izuzetno je bogata ilustracijama, raskošnim fotografijama, svim bitnim datumima za sve religije, svim praznicima i kalendarima.
Urednik Kembridžove ilustrovane istorije religije je čuveni profesor religije na Grešam koledžu u Londonu, autor i priređivač 12 knjiga iz ove oblasti. Svi njegovi saradnici, a ima ih 15, kompetentni su stručnjaci za pitanja različitih religija.


Ostali naslovi iz oblasti: Enciklopedije, leksikoni

Izdavač: Stylos art; 2006; latinica; 26 cm; 336 str.; 86-7473-281-X;