knjizara.com
Igre poznog doba

Luis Landero (autor)

Igre poznog doba
rasprodato

Ovaj je roman neobična pripovest o vrtoglavoj igri čežnje, mašte i potrage za identitetom sitnog kancelarijskog službenika koji u svom zrelom dobu, prepušten monotoniji svakodnevice, bez prijatelja i iskrene ljubavi, u nekoj vrsti nehotičnog unutrašnjeg izgnanstva, daleko od vreve sveta i velikog grada koji ga okružuje, nenadano oživljava mladalačke snove i maštanja, ispredajući složenu i zavodljivu mrežu obmane koja će dostići neslućene razmere. Gregorio biva trg

nut iz životne letargije kada počne da redovno telefonom razgovara s poslovnim saradnikom iz provincije Hilom, što mu pruža priliku da sebe predstavi kao mladog, lepog i uspešnog intelektualca i pesnika, srcelomca i svetskog putnika.

Prostodušni i neuki Hil učestvuje u njegovom ushićenju tim fiktivnim identitetom i postaje saučesnik u igri koja će potrajati punih osam godina i iznedriti mnoštvo neočekivanih situacija.

Maštovitost i ludilo, fikcija i stvarnost, lirika i groteska prepliću se i tvore savremenu uzbudljivu i zabavnu gradsku pustolovinu.

Landerov književni prvenac objavljen je 1989. godine i osvojio je najznačajnije španske književne nagrade, a pisca uvrstio u sam vrh savremene španske književnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2006; latinica; 21 cm; 465 str.; 86-7436-483-7;