knjizara.com
I ovo će proći

Milena Buskets (autor)

I ovo će proći
rasprodato

Kratki roman I ovo će proći autobiografsko je delo Milene Buskets, katalonske spisateljice i prevoditeljke. To je priča o gubitku, ljubavi i seksu. Zbog kombinovanja teških i snažnih pojedinosti i opaski s onim lakšim, spisateljicu opisuju kao Fransaoz Sagan dvadeset prvog veka.

Glavnoj junakinji Blanki upravo je umrla majka i upoznajemo je na sahrani u katalonskom primorskom mestu Kadakesu. U tom mestu njena porodica ima letnjikovac, pa se, bežeći od bola zbog gubitka majke, Blanka tamo seli preko leta sa sinovima, prijateljima, dva bivša muža i psom. Istražuju

ći bolnu, komplikovanu i strasnu vezu s majkom, srećući stare poznanike i stičući nove, razočaravši se u ljubavnika, provodeći vreme s najbližima, proniče u srž tog odnosa i polako zaceljuje rane što je on prekinut. Kroz roman promiče i u naslovu jasno stoji izreka stare pripovetke da je sve, dobro ili loše, samo privremeno.

Roman je preveden ili se prevodi na dvadeset šest jezika, gotovo sve evropske, kao i, između ostalih, na kineski, vijetnamski i japanski. Preveden je i na katalonski jer ga je Milena Buskets napisala na kastiljanskom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 166 str.; 978-86-521-1806-9;