knjizara.com
Hronika bačkog sela Mol

Ivan Telečki (autor)

Hronika bačkog sela Mol
2500 din
U korpu

Knjiga je lepo organizovana, podeljena u poglavlja (Kroz 18. vek, Kroz 19. vek, Kroz 20. vek – u dva dela, do oslobođenja i posle oslobođenja – 8. oktobra. 1944.), ali u svakom od ovih poglavlja kriju se tajne i skrovite lepote, neobičnosti (ali i naopake i nemile stvari) prošlosti bačkog sela Mol. Ti su istorijski, a i literarni, biseri, zavijeni u staniol mnogobrojnih međunaslova u kojima su pojedinačne sudbine, slučajevi, pojave u selu, zanimljivosti, priče, pa i čitavi romani, u malom.
Ova molska enciklopedija nije napisana samo za one koji su iz Mola, ili poreklom iz Mola, već i za sve koji se za prošlost naših naselja u Vojvodini zanimaju.
Šta je z

animljivo u knjizi Hronika bačkog sela Mol? Najrađe bih rekao – sve. Za nekoga baš sve, a za ponekog skoro sve.
Pominju se na hiljade imena i prezimena stanovnika Mola, ili onih koji su u Mol nekim poslom, došli, u ovoj knjizi je zaista – sve!
Ova, treća knjiga Ivana Telečkog o Molu, svedoči ne samo o njegovoj velikoj ljubavi prema rodnom mestu, nego čini i komplet s prve dve objavljene (Mol na Tisi, 1998. i Opet molska mudrovanja, 2004. godine).
Čitavo bogatstvo, dokumentarno, istorijsko i pripovedačko, koje se nalazi u ovoj knjizi, ne može se adekvatno predstaviti u jednoj kratkoj belešci. Utoliko će iznenađenja i radosti čitalaca biti srazmerno veće.

Milorad Grujić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorija Srbije , Vojvodina
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2011; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 678 str.; 978-86-515-0589-1;